Cæsar salat er en nem og hurtig ret som både kan spises til hverdag og fest.
Salaten skaber et helheds indtryk, da den både rummer elementer, som salt, fedme, syre, styrke og sprødhed. Som til
sammen både mætter maven og smagsløgene.
Opskriften passer til 6 Personer.
250 gr gluten fri Brød
Lidt olie
Salt
Peber
500 g mayonnais
2,5 tsk dijonsennep
3 tsk Citron saft
2 tsk. vand
55 g frisk revet parmasan
2 fed hvidløg
3,5 tsk. engelsk sovs
salt
Peber
6 stk. Hjertesalat
500 g Cherry tomater
5 stk. Kylingebryster u. vand
Oliven olie
Salt
Peber
Paprika
Parmasan
Tænd oven på 200 grader alm. ovn, rens her efter kylingebrysterne for evt. urenheder. Placer dem herefter på en bradepande, pensel med olie og kryder med salt, peber og paprika.
Bag kylingen i ovenen i 15-20 min. Tjek herefter om kylingen er nok ved at skære et styke over.
Imens kylingen bager, skylles, tøres og snittes salaten og pyttes i en skål. Skær her efter tomaterne i kvarte og bland dem med salaten.
Når kylingen er kold, skæres den i strimler og mixes med den rasterende salat.
Brødcrutonter:
Tænd ovenn på 200 gr. varmluft og skær brødet i tern på ca. 1 gange 1 cm. og placer det på brade panden. Fordel oliven olie ud over brødet, og kryder med salt og peber.
Bag det i ovnen i ca. 10 min.
Dressing:
Bland alle indgridienserne i en foodproceser/minihakker/smothimaker eller mix det i en skål med et piskeris (dog bliver den oftest, lidt mere grynet) Smag dressingen til med salt og peber, og bland den med salaten.
Put salaten i en stor skål og drys med brødcrutonter og revet parmasan.